Aktiv for Epilepsi - aktiv med en diagnose

22 Aug 2018

Aktiv for Epilepsi er representert i KollenOpp for fjerde året på rad. Vi har pratet med grunnlegger og primus motor, Kenneth Reiss, om organisasjonen før årets løp.

Kenneth Reiss er en mann det står stor respekt av og dedikerer sitt liv for å hjelpe andre mennesker til et bedre liv. Han har en lang sykdomshistorie og har blant annet blitt operert for å minske sine epileptiske anfall. Etter operasjonen ville han vise at det var mulig å være i aktivitet selv om man har en diagnose. Dette resulterte i at han på høsten 2015 startet Aktiv for epilepsi.

 

Det første Kenneth stilte på, og trykket opp de gjenkjennelige t-skjortene til, var faktisk KollenOpp i 2015. Det var 4 personen som stilte under Aktiv for Epilepsi og en del av starten på den reisen Kenneth har hatt de siste 3 årene. 

 

«Etter KollenOpp gikk det bare fremover i rakettfart for meg», forteller Kenneth. Han har blant annet syklet Birken med Thor Hushovd, fått med Bent Høie, Mads Kaggestad og Karoline D. Breivang på trappeløp og utvidet engasjementet sitt med Aktiv for Epilepsi. I tillegg holder han jevnlig foredrag og er en god støttespiller for mange mennesker.

«På Kollentrappa i år var vi over 170 påmeldte under Aktiv for Epilepsi. Gjensidigestiftelsen har også vært en god bidragsyter og gitt midler til Aktiv for Epilepsi. Det har vært en avgjørende faktor, for å holde organisasjonen i gang», forteller Kenneth stolt.

 

Listen er lang over aktiviteter Aktiv for Epilepsi har deltatt i det siste året. I Horten ble det stilt lag i triatlon, hvor alle hadde epilepsi, noe Kenneth tviler på har skjedd før. De har stilt to lag på Holmenkollstafetten, bakeløp i Surnadal, Navy Race i Horten og enda et triathlon, listen er lang og dette er bare noe av det som har skjedd siste året for Kenneth.

 

Kenneth har også lagt store planer for fremtiden. «Jeg ønsker å fortsette og reise rundt å motivere til aktivitet, sette realistiske mål, fortsette å holde foredrag. Rett og slett vise at det er mulig om du ser på mulighetene, ikke hindringene». 

 

Kenneth gleder seg til årets KollenOpp og mener det er viktig å få med mennesker på  et slikt løp, grunnen er like enkel som løpet:

 

«For å oppleve mestring, må man sette seg realistiske mål. Da er trappeløp suverent. Har du to friske bein, klarer du å gå i en trapp» sier Kenneth med et glimt i øyet.

 

Han avslutter med en liten melding til de som skal være med i KollenOpp:

«Ingen sier at du MÅ løpe, man kan gå selv om det heter trappeløp. Så slike løp er fullt gjennomførbart kontra og løpe 10km for eksempel»

 

Vi ønsker, Kenneth, alle i Aktiv for Epilepsi og resten lykke til Lørdag 8. september.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Siste innlegg
Please reload

Samarbeidspartnere
Show More

© 2018 by KollenOpp | kontakt@kollenopp.no | Kongeveien 5 0787 Oslo, Norge

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle